Nabi on jõudnud Istanbulis poolfinaali

09.05.2024

Istanbulis alanud ülemaailmsel maadluse olümpia kvalifikatsiooniturniiril on jõudnud Kreeka-Rooma maadleja Heiki Nabi kahe võiduga poolfinaali. Turniiril teist asetust omanud Nabi oli eelringis vaba ning kohtus kehakaalu -130 kg 1/8 finaalis Aybegshazada Kurrajeviga Türkenistanist. Nabi võitis vastase ülekaalukalt 9:0. Veeradfinaalis kohtus Nabi norrasle Oskar Marvikuga, keda eestalne sügisel MM-il võitis 1:1 seisuga. Avapoolajal oli Nabi passiivsem ning jäi 0:1 taha, teisel poolajal sai aktiivsuse eest punkti Nabi ning parteris õnnestus Nabil norralane kaks korda üle vedada. Seisuga 5:1 jõudis poolfinaali Nabi, kus tuleb vastu rumeenlane Alin Ciurariu. Poolfinaali võitja saab pääsme olümpiale, kaotaja saab  pileti eest võidelda lohutusringides.

Kehakaalus -67 kg võistlev 19aastane Artur Jeremejev võitis eelringis 1:1 (Jeremejev teenis punkti viimasena) seisuga itaallase Andrea Setti, aga pidi tunnistama 1/8 finaalis sakslase Etienne Kinsingeri paremust 1:3. Kui sakslane jõuab finaali, siis saab Jeremejev edasi maadelda lohutusringides.

Kehakaalus -87 kg kaotas Raido Liitmäe avaringis 1:5 leedulasele Martynas Nemseviciusele, kuna leedulane kaotas järgmises ringis, siis sellega lõppes ka Liitmäe võistlus.

Samuti ühe matšiga piirdus kehakaalus -97 maadelnud Richard Karelson, kui kaotas 1:1 (viimase punkti teenis vastane) seisuga Murad Ahmadijevile Aserbaidžaanist. Ahmadijev kaotas järgmises ringis 1:3 jaapanlasele Nakazatole ning seega Karelson lohutusringis jätkata ei saa.

Reedel alustavad olümpiapääsmete püüdmist naismaadlejad ning laupäeval vabamaadlejad.

 

Uudised

Vaata kõiki uudiseid