Palusalu memoriaalilt jäi koju 8 medalit

17.03.2024

Tallinnas peeti 35. korda Kristjan Palusalu mälestusvõistlusi Kreeka-Rooma- ja vabamaadluses. TalTechi Spordihoones toimunud turniiril jäi Eesti maadlejate saagiks 8medalit. Finaalides maadlesid vabamaadleja Aimar Andruse ning Kreeka-Rooma maadleja Kevin Uspenski.

Vabamaadluse kehakaalus -61 kg osales neli maadlejat ning kõik sportlased maadlesid omavahel läbi. Selles kehakaalus võitis hõbeda Janar Lips ning pronksi Rene Talts. Mõlemad eestlased kaotasid Gruusia maadlejale Akop Pogosyanile ning võitsid Suurbritannia maadlejat Yahia Tehamit. Eestlaste omavahelises kohtumises võitis Janar Lips ülekaalukalt 12:2.

Aimar Andruse alustas vabamaadluse kehakaalu -86 kg turniiri alagrupis 1:3 kaotusega poolakale Krysztof Sadowikule. Alagrupi teine matš õnnestus Andrusel võita, samuti Poola maadleja, Damian Korbuse vastu punktidega 12:5. Poolfinaalis seljatas Andruse Moldova maadleja Lilian Barani, seda 19 sekundit enne kohtumise lõppu. Finaalis kohtus Andruse taaskord poolaka Sadowikuga, ka finaalis oli parem poolakas, kui alistas Andruse punktidega 0:4.

Kreeka-Rooma maadluses kehakaalus -97 kg maadles finaalis Kevin Uspenski, kuigi alustas turniiri kaotusega. Alagrupi esimeses matšis jäi eestlane alla grusiin Giorgi Katsanashvilile punktidega 1:5. Alagrupi teise kohtumise võitis Kevin Uspenski kaasmaalase Rasmus Liisma üle ülekaalukalt 10:2. Poolfinaalis võitis Kevin Uspenski oma kaksikvenda Robinit punktidega 3:1. Finaalkohtumine juba tuttava grusiini Katsanashvili vastu lõppes õnnetult, kuna Uspenski pidi maadlemise õlatrauma tõttu pooleli jätma. Samas kehakaalus võitis pronksmedali Robin Uspenski.

Eestlaste medalikohad:

Vabamaadluses:

-61 kg

II koht Janar Lips

III koht Rene Talts

-86 kg

II koht Aimar Andruse

Kreeka-Rooma maadluses

-60 kg

III koht Albara Chopalaev

-87 kg

III Raido Liitmäe

-97 kg

II koht Kevin Uspenski

III koht Robin Uspenski

-130 kg

III koht Eerik Pank

Võistkondlikus arvestuses vabamaadluses

I Gruusia 40 punkti

II Poola 29 punkti

III Moldova 26 punkti

Kreeka-Rooma maadluses

I Ukraina 37 punkti

II Gruusia 36 punkti

III Eesti 24 punkti

 

Kokku võistles Tallinnas K. Palusalu mälestusvõistlustel 108 maadlejat 12 riigist.

 

 

Uudised

Vaata kõiki uudiseid