Vesso ei suutnud EM-il eestlaste võiduarvet avada

15.02.2024

Bukarestis toimuvatel maadluse Euroopa meistrivõistlustel käis neljapäeval matil Viktoria Vesso. Vesso kohtus kehakaalu -62 kg 1/8 finaalis koduseinte toel maadleva rumeenlanna Amina Capezaniga. Esimese punkti sai kohtumises aktiivsuse eest Vesso, aga vahetult enne poolaja lõppu õnnestus kaks punkti teenida Capezanil ning 1:2 seisuga mindi ka 30 sekundilisele puhkepausile.

Teise poolaja esimesel minutil õnnestus Vessol omakorda 2 punkti teenida ning kohtumist 3:2 juhtima minna. Rohkem punkte Vesso ei teeninudki, esmalt teenis Capezan 4 punkti ning hoidis Vessot ka sillas, aga seljatada ei suutnud. Lisaks õnnestus Capezanil teha veel teinegi 4 punkti väärt heide ning asus kohtumist juba 3:10 juhtima. Kohtumise viimasel minutil üritas Vesso nupuheidet, aga vastane püüdis selle kinni ning teenis veel 2 punkti. Treener Arvi Aavik vajutas protesti nupule ning lootis, et kohtunikud hindaksid Vesso üritust riskina ning rumeenlanna punkte ei saaks. Protesti ei rahuldatud ning Capezan sai punkti lisaks, mis tõi tabloole seisu 3:13, mis on piisav vahe ülekaalukaks punktivõiduks.

Capezan kaotas omakorda järgmises ringis Norra maadlejale Grace Bullenile ning seega lõppes ka Vesso turniir.

Foto: UWW

Uudised

Vaata kõiki uudiseid