Selgusid uued Team Estonia liikmed

29.09.2023
Eesti Olümpiakomitee tippspordikomisjon kinnitas Team Estoniasse kuuluvate sportlaste ja treenerite uued nimekirjad, mis hakkavad kehtima 1. oktoobrist.
EOK asepresidendi ja tippspordikomisjoni esimehe Erich Teigamägi sõnul kohtuti suvealaliitude esindajatega ning nende ettepanekuid kaaluti põhjalikult. „EOK tippspordikomisjon kohtus kahe päeva jooksul 21 suveolümpiaala esindajaga ning kuulasime ära ettepanekud ja ülevaated tippsportlaste ning nende treenerite toetuste osas,“ selgitas Teigamägi.

„Erisusena otsustasime seekord, et B-kategooria toetust hakkavad saama ka MM-il 9. koha saanud ja Pariisi olümpianormi täitnud kümnevõistleja Johannes Erm, MM-il 9. koha saanud maadleja Heiki Nabi ja samuti MM-il 9. koha saanud epeenaiskonna liikmed, kes valmistuvad olümpiamängudele kvalifitseerumiseks. Ermi toetus kestab aasta, Nabi ja epeenaiskonna liikmete oma vastava ala kvalifikatsiooniperioodi lõpuni,“ lisas ta.

EOK tippspordikomisjoni kuuluvad lisaks Teigamägile Ago Markvardt, Aivo Normak, Eveli Saue, Jaan Kirsipuu, Jaan Talts, Priit Ilver ja Tõnu Tõniste.

Team Estonia on 2019. aastal loodud Eesti tippspordi toetamise süsteem, mis pakub sportlasele kvaliteetseid tugiteenuseid ning konkurentsivõimelise ettevalmistuse tiitlivõistlusteks. Team Estonia programmi kuuluvate sportlaste ja treenerite nimekirjad leiate siit: https://www.eok.ee/team-estonia/sportlased

Maadlejatest on Team Estonia nimekirjas:
Epp Mäe A kategooria
Heiki Nabi B kategooria
Viktoria Vesso C kategooria
Richard Karelson noorsportlane
Eerik Pank noorsportlane
Kevin Uspenski noorsportlane
Lisette Böttker noorsportlane
Polina Timšina noorsportlane
Renar Joonas noorsportlane
Maadlustreeneritest said Team Estonia nimekirja:
Ahto Raska A kategooria
Ivar Kotkas B  kategooria ja noorsportlase treener
Arvi Aavik C kategooria ja noorsportlase treener
Igor Annus noorsportlase treener
Janar Sõber noorsportlase treener
Aap Uspenski noorsportlase treener
Andrei Jevsejev noorsportlase treener
Kristjan Press/Olav Pukson noorsportlase treener

Uudised

Vaata kõiki uudiseid