Heiki Nabi jätkab võitlust MM medali ja OM pileti nimel

21.09.2023

 

Serbias Belgradis toimuvatel maadluse maailmameistrivõistlustel on Heiki Nabi kõrges mängus. Eelringis alistas Nabi 1:1 seisuga venelase Vitali Štšuri. Kohtumise esimesel poolajal oli Nabi passiivsem ning vastane sai aktiivsuse eest punkti ning võimaluse parteris peal maadelda. Teisel poolajal rollid vahetusid ning aktiivsuse eest sai punkti Nabi ning õiguse parteris peal maadelda. Enne lõppu määrasid kohtunikud veelkord passiivsemaks Nabi, selle eest Štšur lisapunkti ei saanud ning samuti ei õnnestunud tal parteris punkte teenida. Seisuga 1:1 matš lõppes ning kuna Nabi teenis viimase punkti, siis sai 1/8 finaali eestlane.

Järgmises ringis tuli vastu norrakas Oskar Marvik, kes on 2021.a MM ja 2023.a EM pronksmedalist. Matš kulges sama stsenaariumi järgi kui eelringi kohtumine. Esimesel poolajal oli aktiivsem norralane, kes läks matši 1:0 juhtimia, aga parteri asemel otsustas Marvik jätkata püstimaadlusega. Teisel poolajal sai aktiivsuse eest punkti Nabi, aga parterist lisapunkte ei tulnud. Ka selles matšis määrasid kohtunikud kolmanda aktiivususe, selle saanud Marvik otsustas taaskord püstimaadlusega jätkata, aga Nabi suutis vastase rünnakud kaitsta ning rohkem punkte matšis ei teenitud. Taaskord 1:1 matšivõit Nabile.

Veerandfinaalis tuli vastu 5kordne maailma- ning 12kordne Euroopa meister türklane Riza Kayaalp. Kayaalp oli matši alguses aktiivsem ning  sooritas parteris 4 ülevedu ning lõpetas matši ülekaalukalt 9:0 võiduga. Kayaalp oli võidukas ka poolfinaalis, kui alistas 3:1 seisuga hiinlase Lingzhe Mengi ning seega saab Nabi jätkata lohtusringis.

Reedel toimuvas lohutusringis tuleb Nabile vastu Egiptuse maadleja Abdellatif Mohamed Ahmed Mohamed. Kui Nabil õnnestub lohtusring  võita, siis ootab pronksimatšis ees hiinlane Lingzhe Meng.

Reedel alustab võistlusi Kreeka-Rooma maadleja Helary Mägisalu. Kehakaalus -60 kg maadlev Mägisalu on avaringis vaba ning kohtub siis paari Victor Ciobanu (Moldova) ja Kenichiro Fumita (Jaapan) võitjaga, mõlemate maadlejate auhinnakapist leiab maailmameistri tiitli.

 

Foto: United World Wrestling

Uudised

Vaata kõiki uudiseid