Kevin Uspenski pidi U-20 MM-il leppima viienda kohaga

20.08.2023

Kehakaalus -97 kg maadlev Uspenski alistas avaringis ülekaalukalt 9:0 jaapanlase Kyo Kitawaki. 1/8 finaalis alistas Haapsalust pärit Uspenski punktidega 3:2 Bulgaaria maadleja Kaloyan Ivanovi. Veerandfinaalis poolaka Sebastian Warcholi vastu määrasid kohtunikud Kevin Uspenski avapool ajal passiivsemaks ning ta pidi parteris alla minema. Uspenskil õnnestus vastase üleveo üritus ära katta ning Warchol seljatada.

Poolfinaalis vastu valgevenelane Abubakar Khaslakhanau, kes on 2021. aasta U17 maailmameister. Finaali jõudis skooriga 2:12 Khaslakhanau.

Pronksimatšis venelase Magomed Muhtarovi vastu läks Uspenski oma üritusest sellili, aga suutis sillas matilt välja liikuda. Kohtunikud andsid Uspenskile põgenemise hoiatuse ning vastasele kaks punkti ning maadlus jätkus parter asendis. Muhatarovil õnnestus 0:6 seisul veel Uspenski üle vedada ning võiduks piisavad kaks lisapunkti teenida.

Artur Jeremejev alistas kehakaalus -67 kg ameeriklase Joel Adamsi, eelmise aasta U17 maailmameister kehakaalus -65 kg, punktidega 5:2. 1/8 finaalis tuli Jeremejevile vastu samuti eelmise aasta U17 maailmameister kehakaalus -60 kg, armeenlane Gasper Terterjan. Mõlemal poolajal määrasid kohtunikud aktiivsemaks maadlejaks Terterjani ning mõlema aktiivsuse eest sai armeenlane punkti. Seisuga 0:2 läks veerandfinaali Terterjan, aga kuna armeenlane jõudis hiljem finaali, siis sai Jeremejev lohutusringides edasi maadelda. Lohutsringi kohtumimine Šveitsi maadleja Saya Bunneri lõppes seisuga 1:1, aga kuna šveitslane teenis punkti viimasena, siis kuulus matšivõit talle.

Teiste Eesti maadlejate jaoks lõppes võistlus eelringides. Kehakaalus -72 kg kaotas Kristo Merilain avaringis 0:6 sakslasele Aaron Bellscheidtile. Kehakaalus -77 kg jäi Ekke Kõu Leitham punktidega 0:5 alla venelasele Ramazan Araphanovile. Kehakaalus -87 kg võitis Kevini kaksikvend Robin Uspenski avaringis Usbekistani maadlejat Abdulloh Abdumutalibovit punktidega 9:1, aga pidi 1/8 finaalis leppima 3:6 punktikaotusega soomlase Elias Lyyski vastu. Raskekaalus -130 kg kaotas selle aasta U-20 EM pronksmedalist Eerik Pank 1/8 finaalis kreeklasele Achilleas Chrysidisele 3:7, sama vastase vastu võitis Pank sel suvel EM-il medali. Kuna eestlaste vastased finaalidesse ei jõudnud, siis Merilain, Leitham, Robin Uspenski ja Pank lohutusringidesse ei pääsenud.

Eesti maadlejate lõppkohad U-20 MM-il

Artur Jeremejev 15. koht

Kristo Merilain 21. koht

Ekke Kõu Leitham 25. koht

Robin Uspenski 11. koht

Kevin Uspenski 5. koht

Eerik Pank 11. koht

 

 

Uudised

Vaata kõiki uudiseid