Kevin Uspenski maadleb pühapäeval U20 MM pronksimatšis

19.08.2023

Jordaanias Ammanis toimuvatel U-20 vanuseklassi maadluse maailmameistrivõistlustel jõudis Kreeka-Rooma maadleja Kevin Uspenski pronksimatši.

Kehakaalus -97 kg maadlev Uspenski alistas avaringis ülekaalukalt 9:0 jaapanlase Kyo Kitawaki. 1/8 finaalis alistas Haapsalust pärit Uspenski punktidega 3:2 Bulgaaria maadleja Kaloyan Ivanovi. Veerandfinaalis poolaka Sebastian Warcholi vastu määrasid kohtunikud Kevin Uspenski avapool ajal passiivsemaks ning ta pidi parteris alla minema. Uspenskil õnnestus vastase üleveo üritus ära katta ning vastane seljatada.

Poolfinaalis tui vastu valgevenelane Abubakar Khaslakhanau, kes on 2021. aasta U17 maailmameister. Finaali jõudis skooriga 2:12 Khaslakhanau. Homse medalimatši vastane selgub lohutusringidest.

Võistlus jätkub ka Artur Jeremejevi jaoks, kes alistas kehakaalus -67 kg ameeriklase Joel Adamsi, eelmise aasta U17 maailmameister kehakaalus -65 kg, punktidega 5:2. 1/8 finaalis tuli Jeremejevile vastu samuti eelmise aasta U17 maailmameister kehakaalus -60 kg, armeenlane Gasper Terterjan. Mõlemal poolajal määrasid kohtunikud aktiivsemaks maadlejaks Terterjani ning mõlema aktiivsuse eest sai armeenlane punkti. Seisuga 0:2 läks veerandfinaali Terterjan, aga kuna armeenlane jõudis hiljem finaali, siis saab Jeremejev lohutusringides edasi maadelda.

Teiste Eesti maadlejate jaoks on võistlused lõppenud. Kehakaalus -72 kg kaotas Kristo Merilain avaringis 0:6 sakslasele Aaron Bellscheidtile. Kehakaalus -77 kg jäi Ekke Kõu Leitham punktidega 0:5 alla venelasele Ramazan Araphanovile. Kehakaalus -87 kg võitis Kevini kaksikvend Robin Uspenski avaringis Usbekistani maadlejat Abdulloh Abdumutalibovit punktidega 9:1, aga pidi 1/8 finaalis leppima 3:6 punktikaotusega soomlase Elias Lyyski vastu. Raskekaalus -130 kg kaotas selle aasta U-20 EM pronksmedalist Eerik Pank 1/8 finaalis kreeklasele Achilleas Chrysidisele 3:7, sama vastase vastu võitis Pank sel suvel EM-il medali. Kuna eestlaste vastased finaalidesse ei jõudnud, siis Merilain, Leitham, Robin Uspenski ja Pank lohutusringidesse ei pääsenud.

Foto: United World Wrestling

Uudised

Vaata kõiki uudiseid