U-20 EM 1. päeva kokkuvõte

26.06.2023

Hispaanias Santiago de Compostelas alanud U-20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel jõudis Eerik Pank poolfinaali. Raskekaalu -130 kg veernandfinaalis alistas Pank ülekaalukalt 9:0 bulgaarlase Maksim Petrovi. Poolfinaalis Aserbaidžaani maadleja Mazaim Mardanovi vastu oli Pank esimestel minutitel aktiivsem ning sai selle eest punkti, lisaks õnnestus vastane parteris kolm korda üle vedada. Esimese poolaja viimsel minutil andis Pank vastasele ära 3 punkti ning poolajapausile mindi eestlase 7:3 eduseisus. Teisel poolajal õnnestus Mardonovil võtta lisaks viis punkti, 2 viimast punkti sai aser 15 sekundit enne lõppu. Lõppskooriga 7:8 jäi Pank ilma finaalmatšist.

Pronksikohtumises tuleb Eerikule vastu kreeklane Achilleas Chrysidis.

Teised täna maadelnud Eesti maadlejad piirdusid ühe matšiga. Kehakaalus -77 kg kaotas Ekke Kõu Leitham 5:0 eduseisut leedukale Kipras Gvozdasele 5:6 ning kehakaalus -87 kg pidi Robin Uspenski tunnistama ukrainlase Tihhon Šafranski 3:5 paremust. Kuna eestlaste vastased kaotasid omakorda järgimises ringis, siis lõppes sellega ka Leithami ja Uspenski turniir.

Teisipäeval 27.07 alustavad maadlemist Artur Jeremejev, Max Hristjuk, Kalle Laisarv ja Kevin Uspenski.

Kehakaalus -67 kg maadleb Artur Jeremejev avaringis ukrainlase Marian Holubovskiga. Matš B matil nr 102.

Kehakaalus -72 kg kohtub Max Hristjuk 1/8 finaalis ukrainlase Ifran Mirzojeviga. Matš B matil nr 109.

Kehakaalus -82 kg kohtub Kalle Laisarv 1/8 finaalis serblase Milos Peroviciga. Matš B matil nr 113.

Kehakaalus -97 kg kohtub Kevin Uspenski avaringis sakslase Darius Kieferiga. Matš B matil nr 101.

Eelringide algus kell 12:00.

 

Ülekanne ning tulemused: https://uww.org/event/european-championships-37

Foto: United World Wrestling

Uudised

Vaata kõiki uudiseid