Eerik Pank võitis U-20 EM pronksi

27.06.2023

Eerik Pank võitis Hispaanias Santiago de Compostelas U-20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel Kreeka-Rooma maadluse raskekaalus -130 kg pronksmedali. Veernandfinaalis alistas Pank ülekaalukalt 9:0 bulgaarlase Maksim Petrovi. Poolfinaalis Aserbaidžaani maadleja Mazaim Mardanovi vastu oli Pank esimestel minutitel aktiivsem ning sai selle eest punkti, lisaks õnnestus vastane parteris kolm korda üle vedada. Esimese poolaja viimsel minutil andis Pank vastasele ära 3 punkti ning poolajapausile mindi eestlase 7:3 eduseisus. Teisel poolajal õnnestus Mardonovil võtta lisaks viis punkti, 2 viimast punkti sai aser 15 sekundit enne lõppu ning 7:8 seisuga läks finaali Aserbaidžaani maadleja. Pronksikohtumises kreeklase Achilleas Chrysidis jäi Eerik Pank 0:3 taha. Kohtumise viimasel  minutil teenis Pank vastase maha viimase eest kaks puntki ming kuna kreeklane takistas Panka reeglite vastaselt, sai eestlane 2 punkti lisaks. Matši viimased 40 sekundit õnnestus Pangal 4:3 eduseisu hoida ning pronksmedal võita.

Foto: UWW

Uudised

Vaata kõiki uudiseid