Vesso tegi olümpiakaalus debüüdi

03.02.2023

Varem kehakaalus -65 kg maadelnud Viktoria Vesso muutis Pariisi olümpiamänge silmas pidades võistluskaalu ning  tegi olümpiakaalus -62 kg oma võistluste debüüdi. Horvaatias Zagrebis toimuval UWW ranking turniiril sai eestlanna ühe võidu ja kahe kaotusega 23 osaleja seast üheksanda koha. Avaringis vaba olev Vesso kohtus 1/8 finaalis jaapanlanna Sakura Motokiga, kes on eelmise aasta MM pronks kehakaalus -59 kg. Kohtumine lõppes avapoolajal, kui Motokil õnnestus Vesso seljatada.

Kuna Motoki jõudis finaali, siis sai Vesso edasi maadelda lohutusringides. Esimeses lohutusringis alistas  Vesso seljavõiduga ameeriklanna Lauren Nora Louive. Järgmises ringis pidi Vesso tunnistama punktidega 0:5 Bilyana Dudova paremust, seega jõudis pronksimatši bulgaarlanna. Dudoval on on auhinnakapis MM kuld ning 4 Euroopa meistritiitlit. 

 

Vesso kehakaalu võitis Sakura Motoki, kes alistas finaalis Norra maadleja Grace Bulleni 7:0, pronksmedalid said Dudova ja ameeriklanna Kayla Miracle.

 

Laupäeval maadleb Zagrebis ainsa Eesti Kreeka-Rooma maadlejana kehakaalus -63 kg Helary Mägisalu, kes kohtub avaringis hindu Sagar Sagariga.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid