Richard Karelson võitis U20 MM pronksi

23.08.2022

Bulgaarias Sofias toimuvatel U20 vanuseklassi maailmameistrivõistlustel võitis  Richard Karelson kreeka-rooma maadluse kehakaalus -97 kg pronksmedali. Avaringis alistas Karelson 2:0 Armeenia maadleja Harutjun Kirakosjani. 1/8 finaalis alistas MK Nelson maadleja ülekaalukalt 8:0 kreeklase Archontis Xourase.

Samuti ülekaalukalt 8:0 tuli võit ka veerandfinaalis, kui alistus usbekk Islomjon Rahmatov. Poolfinaalis kohtus eestlane Iraani maadleja Ali Abedidarziga, kellele tuli alla vanduda napilt 1:1 seisuga. Vastane sai viimase punkti ning seetõttu läks finaali Abedidarzi. Pronksimatšis tuli Karelsonile  vastu lohtusringimatši võitja Roman Balchhivschii Moldovast, kes alistas lohutusringis 5:1 rumeenlase Iounut Gosa. Pronksimatš kulges Karelsoni dikteerimise all. Karelsonil õnnestus kohe alguses vastane viia parterisse, teenides selle eest kaks punkti ning vastane veel kaks korda üle vedada. Poolaeg lõppes 6:0 Karelsoni kasuks. Teisel poolajal õnnestus Karelsonil vahele võtta vastase rünnaku üritus ning sai 2 punkti juurde. Lisaks tuli matši lõpus veel lisapunkt vastase protesti eest, mida ei rahuldatud, seega tuli pronksmedal ülekaalukalt 9:0 seisuga.  Maailmameistriks tuli poolfinaalis Karelsoni alistanud iraanlane Ali Abedidarzi, kes alistas finaalis kasahhi Iussuf Matsijevi 9:4, lisaks Karelsonile sai pronksi ka Kõrgõzstani maadleja Nurmanbek Uulu.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid