U15 EM 1. päeva kokkuvõte. Lisette Böttker jõudis finaali

16.07.2022

U15 Euroopa meistrivõistlustel Zagrebis võisteldi esimesel päeval naistemaadluses.

 

Kehakaalus -36 kg kaotas Polina Timšina alagrupi esimeses ringis ukrainlanna Valeria Stantševale ülekaalukalt 0:10. Teises ringis oli Timšina vaba ning kolmandas ringis seljatas poolatari Zuzanna Ptaki. Alagrupi teine koht tagas Timšinale koha poolfinaalis, kus tuli vastu võtta kaotus türklannalt Fatma Yilmazilt 0:10. Pühapäeval kohtub Timšina pronksimatšis ungarlanna Krisztina Macsariga. (Kohtumine A matil nr 338).

Kehakaalus -50 kg olid eestlastest võistlustules Anu-Liis Raudsepp ja Darja Jeremejeva. Avaringis alistas Raudsepp seljaga itaallanna Sara Servedio ning Jeremejeva punktidega 7:2 Serbia maadleja Orsolja Habi. 1/8 finaalis võitis Raudsepp ülekaalukalt 10:0 Lidia Ungureanu Moldovast, Jeremejeva kaotas 0:6 grusiinile Miranda Kapanadzele. Veernadfinaalis kaotas Raudsepp ukrainlanna Jelizaveta Lutsenkole seljaga seisuga 2:10. Poolfinaalis läksid omavahel vastamisi Jeremejeva alistanud grusiin ning Raudseppa võitnud ukrainlanna. Tasavägise poolfinaali võitis 4:4 seisuga grusiin Kapanadze ning seetõttu saab Jeremejeva jätkata maadlemist lohutusringis. Raudsepa jaoks on võistlus lõppenud. Darja Jeremejeva kohtub lohutusringi matšis ukrainlanna Veronika Pavlitšenkoga (Kohtumine B matil nr 217). Lohtusringi matši võitja pääseb pronksimatši, kus ootab ukrainlanna Jelizaveta Lutsenko.

 

Kehakaalus -54 kg oli samuti kaks eestlast Lisette Böttker ning Rebecca Laidna. Mõlemad eestlannad olid 1/8 finaalis võidukad. Laidna võttis 1:1 matšis viimase punkti hollandlannalt Michelle van Doornilt ning sai veerandfinaali. Böttker võitis seisuga 8:3 kreeklannat Elpida Koutelit. Veerandfinaalis kaotas Laidna 0:10 ungarlanna Sophie Ritterile, kuna Ritter sai finaali, siis saab Laidna jätkata lohutusringis. Lohtusringis tuleb Laidnale vastu paari Calestina Gjuraj (Albaania) – Sihana Omar (Prantsusmaa) võitja. Kui Laidna võidab oma matši (A matt nr 139), siis pääseb maadlema pronksmedali eest.

 

Lisette Böttker võitis veerandfinaalis Ukraina maadlejat Anhelina Bondarenkot punktidega 5:3. Poolfinaalis alistas eestalnna seljaga teise ukrainlanna Solomiia Matselõki. Finaalis kohtub Böttker ungarlanna Sophie Ritteriga. (B matt nr 358)

Uudised

Vaata kõiki uudiseid