U-20 EM 3. päev. RICHARD KARELSON U-20 EUROOPA MEISTER

30.06.2022

Roomas toimuvatel U-20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel võitis kreeka-rooma maadleja Richard Karelson kehakaalus -97 kg Euroopa meistritiitli.

Finaalis alistas Tallinna Maadlusklubi Nelson maadleja Karelson punktidega 3:0 sakslase Connor Sammeti. Esimesel poolajal sooritas Karelson seljataha tõmbe ning suutis vastase parterasendisse viia, mille eest sai eestlane 2:0 punkti. Teisel poolajal tehnilisi punkte ei saadud, küll aga hindasid kohtunikud Karelsoni maadlust aktiivsemaks ning selle eest sai eestlane punkti lisaks, 3:0 seisuga matš lõppeski. Kunagi varem ei olnud Eesti vaba- või kreeka-rooma maadleja juunioride/U20 vanuseklassi tiitlivõistlustel finaali jõudnud, küll aga võitis 10 aastat tagasi Epp Mäe sama vanuseklassi Euroopa meistritiitli.

 

 Teel finaali alistas eestlane eelringis Armeenia maadleja Hrant Mikajeljani ülekaalukalt 8:0. Veernadfinaalis alistas Karelson rootslase Maans Klostermanni punktidega 5:4. Poolfinaalis tuli vastu ukrainlane Juri Dorohon, Karelson kontrollis kohtumist ning kindla 6:0 skooriga edenes finaali. 

Kolmapäeval maadles eestlastest lisaks Karelsonile ka Kalle Laisarv. Kehakaalus -82 kg lohtusringi matšis kaotas Laisarv punktidega 3:7 Moldova maadleja Ilia Cernovolile. Laisarve lõppkohaks  U-20 EMil jäi 9. 

Värske U-20 Euroopa meister jõuab Roomast tagasi Tallinnasse neljapäeval Wizzairi lennuga W6 8301 kell 20:40.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid