Viktoria Vesso juunioride MM pronks, MM-i kokkuvõte

23.08.2021

Venemaal Ufas toimusid 16.-22. augustini juuniorite maadluse maailmameistrivõistlustel jõudis Viktoria Vesso kehakaalus -65 kg kahe võiduga poolfinaali. Avaringis alistas Eesti neiu kindlalt 10:0 ülekaaluga Kasashtani Ayazhan Toktashi.

Veerandfinaali tuli vastu venelanna Valeria Trofinova. Vesso võitis tasavägise kohtumise 6:4 seisuga ning jõudis poolfinaali. Poolfinaalis tuli vastu Moldova sportlane Irina Ringaci. Selle aasta juunioride Euroopa meistrivõistlustel alistas Vesso Ringaci 10:0 ning seljavõiduga. Kahjuks seekord võitis Moldova neiu 6:17.

Pronksimatšis kohtus Vesso ameeriklanna Alara Lea Boydiga, kes alistas lohutusringis 12:1 valgevenelanne Jana Tretsiaki.

Vesso võttis Boydi vastu seljavõidu. Matši esimene poolaeg oli väga punktiderohke, Vesso juhtis 2:0, 4:2 ja 4:3, aga 30-sekundisele puhkepausile mindi ameeriklanna 5:4 eduseisus. Kui teisest poolajast oli kulnud 30 sekundit õnnestus Vessol keerulisest seisust sooritada kahepunktiline heide ning vastane seljatada.

Selle kehakaalu kuldmedali võitis Moldova maadleja Ringaci, kellele Vesso jäi alla poolfinaalis. Finaalis võitis Ringaci India maadlejat Bhateri Bhaterit 12:2. Teise pronksmedali sai rumeenlanna Amina Capezan.

Vesso jaoks on tegemist sellel aastal pronksise duubliga, sest ka sama vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel sai eestlanna pronksmedali.

Teise Eesti maadlejana oli võistlustules kehakaalus -72 kg Marta Pajula. Pajula kaotas avaringis türklanna Nazar Batirile 1:4. Kuna türklanna kaotas järgmises ringis Poola maadlejale, siis lõppes sellega Pajula turniir. Pajula lõppkoht MM-il jäi 12.

Kreeka-rooma maadlejates võistlesid maailmameistrivõistlustel -67 kg Ekke Kõu Leitham, -77 kg Robyn Paulberg, -82 kg Robin Uspenski ning -97 kg Richard Karelson. Meie poistest keegi võitu ei saanud ning samuti ei jõutud ka lohutusringidesse.

Ekke Kõu Leitham kaotas ukrainlasele Marian Holubovskile 3:6 ning jäi MM-il 14.

Robyn Paulberg kaotas 2:7 türklasele Yuksel Saricicekule ning jäi lõppkokkuvõttes 17.

Robin Uspenksi kaotas 0:6 hindu Ravi Malikule ning lõppkohaks jäi 19.

Richard Karelson kaotas armeenlasele Hayk Khloyanile 1:2 ning lõppkohaks jäi 15.

Video hetkel puudub.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid