Richard Karelson võitis Rumeenias juunioride UWW turniiri

07.06.2021

Tallinna noormees Richard Karelson võitis kreeka-rooma maadluses Rumeenias Bukarestis sel nädalavahetusel toimunud rahvusvahelise maadlusliidu UWW turniiri. Kehakaalus -97 kg alistas Karelson veerandfinaalis ukrainlase Vladislav Drahantšuki ülekaalukalt 8:0. Ülekaaluka punktivõidu sai Karelson ka poolfinaalis, kui alistas seisuga 9:0 Moldova maadleja Rostislav Covali. Samuti kuulus finaal Karelsonile, 10:0 seisuga võitis Igor Annuse õpilane ungarlast Richard Mohli.

Teised Eesti juuniorid medalit ei saanud. Kehakaalus -60 kg võitis Sander Tagu avaringis seljavõiduga rumeenlast Adrian Savut ning poolfinaalis seljaga Portugali maadlejat Miguel Santost. Poolfinaalis kaotas Tagu punktidega 4:13 Iisaraeli maadlejale Abere Fetenele. Pronksimatšis kaotas eestlane rumeenlasele Adrina Antonile 5:1 ning sai turniiril 5. koha.

Kehakaalus -67 kg võitis Remo Ojaste avaringis punktidega 7:4 bulgaarlast Radoslav Dimitrovit. Poolfinaalis kaotas Eesti maadleja moldovlasele Alexei Hahlovschile 0:3. Pronksimatšis kaotas Ojaste leedukale Vilius Savickasele 0:11 ning sai võistlustelt 5. koha

Kehakaalus -72 kg piirdus Robert Mhitarjan ühe matšiga, kui kaotas avaringis Leedu maadlejale Eimantas  Vilimasele 2:8. Mhitarjani lõppkoht 11 maadleja seast oli 7.

Kehakaalus -77 kg jõudis pronksimatši Robyn Paulberg. Esmalt alistas ta veerandfinaalis šveitslase Yanik Bucheri 6:3 ning seejärel kaotas poolfinaalis soomlasele Jonni Sarkkinenile 0:8. Medalimatšis vandus eestlane alla ungarlasele Krisztofer Kalnyile 2:6 ning sai 5. koha.

Kehakaalus -82 kg piirdus ühe matšiga Haapsalu noormees Robin Uspenski, kui kaotas avaringis ungarlasele Dominik Andrasile 4:5 ning sai turniirilt 7. koha.

Robin Uspenski kaksikvend Kevin maadles kaal raskemas -87 kg. Alagrupis kaotas Kevin Uspenski 1:0 seisuga rumeenlasele Cosmin Mihalachele ning ukrainlasele Oleksandr Prõmatšenkole seisult 2:2 hüppeliigese vogastuse tõttu.  Kevin Uspenski lõppkoht 5.

Raskekaalus -130 kg viis osalejat, mis tähendas, et Eerik Pank pidi kõigi oma vastastega läbi maadlema. Ainsa võidu sai Pank Iisraeli maadleja üle, mis tähendas talle 4. kohta.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid