Mägisalu OM kvalifikatsiooniturniiril pronks, Andruse viies

10.05.2021

 

6.-9. mai toimus Bulgaarias Sofias viimane OM kvalifikatsiooniturniir, kus jagati viimased olümpiapiletid. Olümpiale said iga kehakaalu finalistid.

Eesti maadlejatest üritasid olümpiale pääseda vabamaadleja Aimar Andruse ning kreeka-rooma maadleja Helary Mägisalu.

Vabamaadluses -74 kg oli Aimar Andruse avaringis vaba ning 1/8 finaalis kohtus Ungari maadleja Murad Kuramagomedoviga. Pingelse matši kallutas Andruse enda kasuks 6 sekundit enne lõppu ning võitis 5:4

Veerandfinaalis tuli vastu Ukraina maadleja Vasil Mihhailov, kes alistas Andruse 0:11.

Kuna ukrainlane oli poolfinaalis võidukas, siis sai Andruse jätkata lohtusringides. Lohutusringis tuli vastu Mongoolia maadleja Byambadorj Bat Erdene. Taaskord õnnestus Andrusel lõpp enda kasuks maadelda ning alistas vastase seisuga 6:5 ning pääses maadlema pronksmedali eest.

Pronksikohtumises tuli vastu 2021. aasta EM-i pronksmedali omanik Iisraeli maadleja Mitchell Louis Finesilver. Ka seekord õnnestus medaliga koju minna Iisraeli maadlejal, ta võitis Aimarit seisuga 2:4. Andruse lõppkoht olümpia kvalifikatsiooniturniiril 5.

Kreeka-rooma maadluses -60 kg kohtus Helary Mägisalu avaringis ungarlase Krisztian Kecskemetiga ning võitis vastase seisuga 4:1.

1/8 finaalis kohtus Mägisalu EM meistri ning MM hõbemedali omaniku Moldova maadleja Victor Ciobanuga. Mägisalu kaotas seisuga 5:8. Kuna Ciobanu jõudis finaali sai Mägisalu jätkata lohutusringides.

Esimeses lohtusringis oli vastane Maroko maadleja Fouad Fajari. Vastane andis Mägisalule loobumisvõidu. Järgmises ringis tuli vastu tadžikk Firuz Mirzoradžabov. Mägisalu jäi 0:7 kaotusseisu, aga suutis sellest välja tulla ning 9:7 võita.

Pronksikohtumises andis grusiinist vastane Dato Chkhartišvili Mägisalule loobumisvõidu.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid