Lisette Böttker U15 EM pronks

30.05.2021

27.-30. maini toimusid Bulgaarias Sofias U15 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlused.

Eestlastest jõudis ainsana medalini Lisette Böttker.

Kehakaalus -54 kg kohtus Lisette Böttker 1/8 finaalis türklanna Ece Ecega ja võitis punktidega 6:3 ning pääses veerandfinaali. Seal tuli vastu Itaalia maadleja Denise Piroddu, kes alistas eestlanna seisuga 2:4. Kuna itaallanna oli võidukas ka poolfinaalis, sai Böttker jätkata maadlemist lohutusringis. Lohutusringis tuli vastu leedulanna Gabija Sakenaite, Böttker võitis vastase 10 sekundiga 4:0 ja seljavõiduga. Pronksikohtumises tuli vastu Ukraina maadleja Anastasiia Šturmak. Böttker võitis pronksmedali matši 15 sekundiga alistades vastase ülekaalukalt punktidega 10:0. Kokku oli kehakaalus 18 osalejat

Kehakaalus -46 kg osales kaks Eesti tüdrukut.

Darja Jeremejeva 10. ja Anu-Liis Raudsepp 16. Kokku oli kehakaalus 19 osalejat. Raudsepp kaotas 1/8 finaalis Valgevene maadlejale  Svetlana Katenkale 0:4 ja seljaga.

Darja Jeremejeva võitis 1/8 finaalis rumeenlannat Rahela Cuci punktidega 6:0. Veerandfinaalis kaotas Jeremejeva Venemaa maadlejale Olga Ovtšinnikovale ülekaalukalt 0:10. Kuna venelanna jõudis finaali sai Jeremejeva jätkata lohtusringis, kus tuli vastu võtta 0:8 kaotus Hollandi maadlejalt Csilla van Osilt.

Kehakaalus -66 kg kohtus 1/8 finaalis Mirjam Kask Bulgaaria maadleja Viktoria Radevaga ning võitis punktidega 2:0. Veerandfinaalis kohtus eestlanna venelanna Diana Titovaga ning kaotas 0:10. Kuna venelanna jõudis finaali, siis sai Kask jätkata maadlemist lohutusringis. Kahjuks lohutusringi kohtumises poolatari Dominika Pochowska vastu võitu ei tulnud ning pronksimatši pääses Poola maadleja võites matši 4:0. Mirjami lõppkoht U15 Euroopa meistrivõistlustel oli 16 osaleja seast 9.

Kreeka-rooma maadluse kehakaalus -41 kg esindas Eestit kaks maadlejat, Richard Pajuviidik ja Robin Roots. Mõlemad poisid piirdusid ühe matšiga. Pajuviidik kaotas 0:2 türklasele Sergen Türkanile ning Roots 8:0 ja seljaga armeenlasele Artur Brojanile. 16 osaleja seast oli Pajuviidik 13. ning Roots 14.

Kreeka-rooma maadluse kehakaalus -44 kg kaotas 1/8 finaalis eestlane Karlis Ander All venelasele Ilja Panjutinile ülekaalukalt 0:8. Kuna venelane sai finaali, siis sai All jätkata maadlemist lohutusringis. Sama skooriga 0:8 tuli ka seal kaotus aserilt Nurlan Ibadzadelt. Karlis Anderi lõppkoht 21 osaleja seast oli viimane.

Kreeka-rooma maadluse kehakaalus -48 kg kohtus avaringis Eesti poiss Robi Kristjuhan venelase Artjom Isakhanianiga. Seisult 0:6 sai Kristjuhan vigastada ning ei saanud edasi maadelda. Kristjuhani koht 25 maadleja seast 17.

Daniel Jeremejev võistles kreeka-rooma maadluse kehakaalus -52 kg ning piirdus ühe matšiga, kui kaotas 1/8 finaalis aserile Omar Mammadile 0:8. Jeremejevi lõppkoht 24 sportlase seast 20.

Kreeka-rooma maadluse kehakaalus -57 kg kaotas Georg Metsma avaringis leedulasele Robertas Volotkevicile 5:1 ning piiruds ühe matšiga. Lõppkoht võistluste 26 maadelja seast 16.

Kreeka-rooma maadluse kehakaalus -62 kg võitis Meelis Jõesaar avaringis bulgaarlast Borislav Marinovit 3:0. 1/8 finaalis kaotas eestlane ukrainlasele Kõrõlo Uhrikule 0:9. Jõesaare lõppkoht 25 maadleja seast oli 13.

Kreeka-rooma maadluse kehakaalus -68 kg esindas Eestit kaks maadlejat, Marten Kuus ning Harli Salep. Marten Kuus kaotas 1/8 finaalis kreeklasele Emmanouil  Nikolaidisele 0:8 ning piirdus ühe matšiga. Salep võitis 1/8 finaalis serblast Mustafa Piticit ülekaalukalt 8:0. Veerandfinaalis kohtus eestlane venelase Ramazan Nehhaiga ning kaotas 0:9. Kuna venelane jõudis finaali, siis jätkus maadlus Salepi jaoks lohutusringis. Lohutusringis läks Salep 4:0 ette, aga kaotas seljaga 2:4 Moldova maadlejale Avram Pojitale. 20 osaleja seast jäi Salep 11. ning Kuus 18.

Kreeka-rooma maadluse kehakaalus -85 kg kaotas Elar Hinno 1/8 finaalis Ilia Burõševile 0:8. 16 maadleja seast jäi Hinno 12.

Viimastena käisid matil vabamaadlejad. Vabamadaluse kehakaalus -41 kg võitis 1/8 finaalis Daniel Jasnov seljavõiduga ning seisuga 11:8 poolakat Alan Bijakit. Veerandfinaalis kaotas Jasnov seljaga ja 0:8 valgevenelasele Artsiom Hohinašviliule. 23 sportlase seas jäi Jasnov 9.

Kehakaalus -57 kg võistles Tristan Aleksandrov, kes kaotas 1/8 finaalis seljaga ja 0:6 seisuga venelasele Islam Kažarovile. Kuna venelane jõudis finaali sai Aleksandrov jätkata lohutusringis. Lohutusringis kaotas Aleksandrov türklasele Temur Remzile 0:10. 26 võistleja seast jäi Aleksandrov 24.

Treeneritena olid Bulgaarias kaasas Kristjan Press, Marger Pormann, Martin Plaser, Rain Aleksandrov ja Andrei Jevsejev.

Kohtunikuna töötas võistlustel Aavo Olgo.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid