EM 2021 Varssavis kreeka-rooma maadluse kokkuvõte

25.04.2021

Varssavis pühapäeval lõppenud Euroopa meistrivõistlustel oli viimasena kavas kreeka-rooma maadlus.

Eestit esindas kolm sportlast. Kehakaalus -60 kg  Helary Mägisalu, -82 kg Ranet Kaljola ning -87 kg Andreas Välis.

Helary Mägisalu kohtus eelringis Rumeenia maadleja Razvan Aranutiga ning kaotas 0:5. Vastane jõudis poolfinaali, kus kaotas ning seetõttu lõppes võistlus Helary Mägisalu jaoks 1 matšiga. Mägisalu lõppkoht Euroopa meistrivõistlustel oli 10.

Ranet Kaljola kaotas 1/8 finaalis Valgevene maadlejale Radzik Kulijevile 7:3. Kuna Kulijev oli järgmises kahes matšis võidukas ning pääses finaali, jätkus võistlus Kaljola jaoks lohutusringis.  Lohutusringis tuli Kaljolale vastu Saksamaa maadleja Hannes Wagner. Kaljola läks matši 3:0 juhtima, aga seejärel sai järgmised 3 punkti sakslane ning pääses maadlema pronksmedali eest. See sakslasel ka õnnestus, sest ta alistas pronksimatšis Taani esindaja Raijbek Bisulatanovi 3:1.

Kaljola lõppkoht Euroopa meistrivõistlustel oli 11.

Andreas Välis kaotas 1/8 finaalis Tšehhi maadlejale Petr Novakile 1:9 ja kuna tšehh kaotas kohe järgmises ringis oli sellega lõppenud ka Välise võistlus.

Välise lõppkoht 16.

Võistkondlikus arvestuses:

I koht Venemaa 175 punkti

II koht Türgi 106 punkti

III koht Gruusia 101 punkti

Uudised

Vaata kõiki uudiseid