“Spordiaasta tähed 2020”

04.01.2021

Eile õhtul korraldas Eesti olümpiakomitee telegala “Spordiaasta tähed 2020”. Gala pakkus rõõmu ka maadlusperele, sest Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri- ja spordi sihtkapitali 2020. aastapreemia laureaadiks kuulutati Ilmar Taluste.

Ilmar Taluste on olnud treener ning spordiametnik. Ilmar ütles, et tundis saadud tunnustuse üle siiralt head meelt ning oli väga õnnelik. Samuti teeb ta hinge soojaks, et tema endised õpilased on elus edukad, nii ettevõtluses kui ka spordielus.  Ilmar Taluste on tulnud 6 korda Eesti  meistriks vabamaadluses.  Aastast 1981 korraldab Ilmar Taluste Kohtla-Järvel  Avo Talpase mälestusvõistlusi kreeka-rooma maadluses.  Seoses hetke olukorraga Eestis ja maailmas on selle aastane võistlus edasi lükatud, kuid Ilmar Taluste avaldas lootust, et koostöös Eesti Maadlusliiduga ning võistluskalendri sobivusel õnnestub võistlus ikkagi sel aastal korraldada.

Aasta spordiobjektiks valiti Türi Spordihoone. Hoones asub 15X15m suurusega maadlussaal, mis on hea ventilatsiooniga ning valgusküllane. Samuti on hoones jõusaal, mida saavad maadlejad treeninguteks kasutada. Suures saalis on juba toimunud Nublust Nabiks seeriavõistluse etapp ning kuna saali mahub maha kolm matti, saab Türi Spordihoones korraldada ka suuremaid võistlusi.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid