Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupi 2019. aasta elutööpreemia sai maadlustreener Mati Sadam

12.01.2020

Järvamaa Spordiliit ja Eesti Kultuurkapitali ekspertgrupp tunnustasid 10. jaanuaril Roosna-Alliku mõisas 2019. aasta maakonna parimad spordis. Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupi 2019. aasta elutööpreemia sai maadlustreener Mati Sadam „Pikaaegse eduka töö eest maadlustreenerina ning Järvamaa spordi- ja maadluselu arendamise eest“.

Mati Sadam on armastatud maadlustreener, kes alustas treeneritööd 1975. aastal Suure-Jaanis.  Mati edukamad kasvandikke on 14-kordne Eesti meister vabamaadluses Neeme Jaanson, Raido Jalas kes on edukalt osalenud noorte, juuniorite ja täiskasvanute vabamaadluse maailmameistrivõistlustel. Arvi  Aavik osales Barcelona ja Atlanta olümpiamängudel 1992.  ja 1996. aastal. Arvi on kuuekordne Eesti meister vabamaadluses (1988, 1993, 1994, 2004, 2005, 2006), osalenud kahel korral maailmameistrivõistlustel ja viiel korral Euroopa Meistrivõistlustel. Juunioride ja noorte MM-il ja EM-il on võistelnud  lisaks Arvile, Neemele ja Raidole veel  Kristo Kiik, Rainis Sinikas, Rando Pedoson, Sven Tropp  ja Toomas Tammik. Mati Sadama õpilased on võitnud Eesti täiskasvanute meistrivõistlustelt maadluses  46 kuldmedalit, medaleid Eesti meistrivõistlustelt erinevas vanusegruppides  üle 500. Üle 100 õpilase on jõudnud Eesti maadluse meistrivõistlustel erinevates vanuseklassides medalivõiduni. Seitse Mati õpilast on jätkanud täiskasvanuna treenerina, neist 5 maadlustreenerina, nende hulgas Järvamaa Matimeeste treenerid Jaak Tammik Koerus, Jaanus Kopolovets Türil. Lisaks treeneritööna on Mati oma südameasjaks võtnud ka vabamaadluse propageerimise ja maadlusturniiride korraldamise. Mati algatas 2007. aastal noorte maadlusturniiri “Nublust Nabiks” ja alates 2017. aastas on Mati algatusel toimunud Laste Karika Seeriavõistlus vabamaadluses.

Palju õnne veel kord Matile!

Uudised

Vaata kõiki uudiseid