Tänavused rannamaadluse Eesti meistrid selguvad Haven Kakumäel

10.07.2019

Laupäeval, 13. juulil toimuvad Haven Kakumäe jahisadamas Tallinna Merepäevade raames Eesti meistrivõistlused rannamaadluses. Võistlejate kaalumine algab kell 11, võistlused algavad kell 12.30. 

Rannamaadlust kasutatakse maadluse populariseerimiseks suvisel rannahooajal. 14. korda toimuvate Eesti meistrivõistluste peakorraldaja Igor Annuse sõnul on see paljudele Eesti maadlejatele ka vahelduseks, kuna võimaldab alale veidi teistmoodi läheneda. „Tegemist on püstimaadlusega mistõttu sobib see enam vabamaadlejatele, aga meil on ka väga tublisid Kreeka-Rooma maadlejaid, kes on rannamaadluses läbi löönud,“ ütleb peakorraldaja.

Eestis on kaks rannamaadluse maailmameistrit – 2011. aastal sai selle tiitli juunioride arvestuses Johanna Kikkas ning 2014. aastal täiskasvanute arvestuses Epp Mäe. Viimane on ka üks tänavuse juunioride MMi patroonidest. Viimati tõi Eestile rannamaadluse MMilt medali Aimar Andruse, kes sai 2017. aastal pronksmedali kehakaalus 70kg. Aasta varem olid MM-l edukad Kaimo Allas ja Jako Kivimägi. Allas sai juunioride arvestuses oma kaalukategoorias hõbeda ning Kivimägi tuli nii juunioride kui kadettide arvestuses pronksile. Kivimägi kuulub ka juunioride MM koondisesse.

Rannamaadlus on oma lihtsate reeglite tõttu publikule hästi jälgitav spordiala. „Võidab sportlane, kes 3-minutilise perioodi jooksul kogub esimesena 3 punkti,“ tutvustab Annus. „Ühe punkti saab, kui vastase mistahes kehaosa peale jalgade ja käte puudutab maad, kui vastase mistahes kehaosa puudutab maad väljaspool võistlusringi või vastase keelatud võtte puhul saadud hoiatuse eest. Kolm punkti saab siis, kui vastane heidetakse ohtlikku olukorda.“

Pealtvaatajatel on samuti võimalik juunioride MMi koondislaste ja peagi 30. sünnipäeva tähistava maadlusklubi Nelson noorte maadlejate näpunäidete järgi suvist võistlusformaati proovida. Lisaks saavad kõik huvilised end proovile panna võistlusel „Viska silda“. Kes suudab kõige kauem olla „silla“-asendis, saab endale auhinnaks komplekti, kuhu kuuluvad pääsmed Tallinnas toimuvale juunioride MMile ning muud MMi sümboolikaga esemed. Lapsi lõbustab MMi maskott hunt Hunter.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid