EOK lähetab Euroopa Mängudele rekordiliselt 68-liikmelise koondise

28.05.2019

Eesti Olümpiakomitee lähetab juunis Minskis toimuvatele 2. Euroopa Mängudele koondise, kuhu kuulub 68 sportlast 13 spordialalt, üheks nendest spordialadest on maadlus millest läheb välja 4 meie oma maadlejat. 

EOK spordidirektor Martti Raju sõnul on Euroopa Mängud uue multispordivõistlusena leidmas oma kohta rahvusvahelises kalendris. „Euroopa Olümpiakomitee töötab igapäevaselt selle nimel, et saada Euroopa Mängudele samaväärset staatust Aasia või Panameerika Mängudega. Enamikele spordialadele, kus eestlased võistlevad, on tegemist Euroopa meistrivõistluste või olümpiakvalifikatsioonivõistlusega, seega märgilise tähtsusega paljudele meie sportlastele,” ütles Raju.

Eesti koondis asub Minskis Euroopa Mängudel võistlustulle järgmine maadluse koosseis:

Maadlus

Aimar Andruse (meeste vabamaadlus -74kg)

Epp Mäe (naistemaadlus -76kg)

Helary Mägisalu (meeste kreeka-rooma maadlus -60kg)

Artur Vititin (meeste kreeka-rooma maadlus -130kg)

  1. Euroopa Mängud toimuvad 21.-30. juunil Valgevene pealinnas Minskis, esimesed mängud toimusid nelja aasta eest Bakuus. Kõrvuti on kavas nii olümpia- kui ka mitteolümpiaalad. Võistlema on oodata 4000 sportlast 15 spordialal, millest üheksal läheb võistlus arvesse ka Tokyo olümpiale kvalifitseerumisel. Eesti on esindatud 13 spordialal, ainsatena mitte rannajalgpallis ja lauatennises.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid