32. Kristjan Palusalu memoriaal paneb punkti nädal aega kestvale maadlusfestivalile Estonian Wrest Fest

05.04.2019

Laupäeval, 6. aprillil toimub Kalevi Spordihallis 32. Kristjan Palusalu memoriaal, kus 170 maadlejat 15 riigist asuvad võistlema kreeka-rooma ja vabamaadluses. 

Väga tugeva koosseisuga on Tallinnasse tulema Gruusia koondis. Tituleeritumatest sportlastest on end kirja pannud värskelt kreeka-rooma maadluses U23 vanuseklassi raskekaalu Euroopa meistriks kroonitud Zviadi Pataridze. Kaalukategrooias 72kg tuleb võistlema eelmise aasta EMi pronksmedali võitja täiskasvanute arvestuses Iuri Lomadze. Samas kaalus on end üles andnud ka 2017. aasta EMi ja MMi pronksmedali võitja kadettide vanuserühmas Otar Abuladze. Lisaks kuulub koondisesse 2016. aasta juunioride maailmameister ja eelmisel aastal nii U23 kui täiskasvanute arvestuses EMil pronksi võitnud Dato Chkhartishvili.

Vabamaadluses on matile tulemas 2008. aasta olümpiamängude ning 2014. aasta EMi hõbemedali võitja Murad Gaidarov Valgevenest. Jälgida tasub ka tema rahvuskaaslast Asadulla Lachinaud, kes sai 2016. aasta Rio de Janeiro olümpial 7. koha.

Kindlasti tasub välja tuua 2015. aasta MMi 5. koha meest ja 2016. aastal USAd olümpiamängudel esindanud Robby Smithi. Kreeka-rooma maadluses raskekaalus võistlev sportlane on Eestis esmakordselt ja lõi treenerina kaasa eelmisel nädalavahetusel toimunud Euroopa suurimal maadlusvõistlusel Tallinn Open 2019 – Kristjan Palusalu Noorte Maadlusvõistlus.
VIDEO Robby Smith

Väga tugeva koosseisuga on võistlemas Ukraina koondis, kes jätab vahele järgmisel nädalal algavad Euroopa meistrivõistlused ja valmistub juba MMiks.

Eesti koondislastest on seekord tähelepanu all tänavu augustis Tallinnas juunioride MMil võistlevad maadlejad. Juunioride koondisesse kuuluvatest kreeka-rooma maadlejatest on laupäeval võistlemas Kristo Viidas, Edvin Kin, Randel Uibo, Jegor Jakovlev, Ranet Kaljola, Andreas Välis ja Uku Laik. Lisaks neile tuleb raskekaalus matile hiljuti U23 EMil 5. koha saanud Artur Vititin.

Vabamaadluses on juunioride koondisest võistlemas Jako Kivimägi ja Kevin Aas. Matile tuleb ka 28-kordne Eesti meister Jaanek Lips.

Võistluste ajakava:
11.00 – 14.30
Kreeka-Rooma maadlus
Vabamaadlus
16.00 – 16.15 Võistluste pidulik avamine
16.30 – 18.30 Finaalid ja autasustamine.

Võistlused on pealtaavatajatele tasuta.

Estonian Wrest Fest on maadlusfestival, mille sees on Euroopa suurim maadlusvõistlus Tallinn Open – Kristjan Palusalu Noorte Maadlusvõistlus, rahvusvaheline maadluslaager ning Kalevi Spordihallis toimuv 32. Kristjan Palusalu memoriaalil.

Uudised

Vaata kõiki uudiseid