EKR4 treenerikoolitus augustis

26.08.2018

Augusti kuus toimusid EKR4 treeneri kutse viimased koolitused. 11. august, 25. august ja 26. august käis treenri kutset tõsta või säilitada soovivate treeneritele oma tarkusi jagamas Toomas Proovel, Ivar Kotkas, Arvi Aavik, Rain Aleksandrov, Virve Vask, Igor Annus ja Andrei Jevsejev.

Toomas Proovel rääkis maadluse eripärasusest meditsiini seiskohalt.

Virve Vask andis ülevaate, sporditestide läbiviimse süsteemist ja mida arstid järgivad sportlaste tervise juures teste läbi viies.

Praktilises osas andis oma teadmisi edasi Ivar Kotkas ja Igor Annus, kes rääkisid kreeka-rooma maadluse tehnilisest ettevalmistusest ja vajalikest arendavatest harjutustest, mis loovad aluse sportlase füüsilisele vormile.

Arvi Aavik jagas oma teadmisi naistemaadluse eripärasustest maadlusspordis. Millega treenerid peaksid arvestama tüdrukuid treenides ja mis on need kitsaskohad, millele peaksid Eesti treenerid üheskoos rohkem tähelepanu pöörama. Arvi oli kaasa võtnud oma õpilase Elisabet Tikerpalu, kes näitas ette erinevaid arendavaid harjutusi, mis on aluseks maadlustehnika oskustel hilisemas sportlaskarjääris. Rõhutas maadleja asendi tähtsust ja pani treeneritele südamele, et kõik Eesti treenerid peavad arvestama kreeka-rooma maadluse ja naiste-vabamaadluse asendi erinevustest.

Rain Aleksandrov ja Andrei Jevsejev tutvustasid vabamaadluse tehnilisi omapärasusi ja jalgade töö tähtsust vabamaadluses.

Täname koolitajaid ja soovime edu treeneritele oma töös.

 

Uudised

Vaata kõiki uudiseid